Kleine projecten


Sasmila en Shakun Margrati

De vader van beide meisjes overleed in 2012 aan nierfalen, waardoor de inkomsten van dit gezin wegvielen. Moeder was niet in staat om het schoolgeld en de schoolbenodigdheden voor haar dochtertjes te betalen. Tot en met 2015 hebben we deze kinderen maandelijks ondersteund en voorzien van schoolbenodigdheden. Moeder is nu hertrouwd en kan de kosten weer voor eigen rekening nemen.

Rani en Roshni

Rani en Roshni verkopen pinda's en popcorn

Ook de vader van deze meisjes kwam plotseling te overlijden de dag nadat hij terugkeerde van zijn werk in het buitenland. De moeder is niet in staat om alleen voor haar kinderen te zorgen. Er is ook geen familie die haar bij de opvoeding kan helpen, moeder komt namelijk uit India. We ondersteunen deze kinderen ook maandelijks, zodat ze naar school kunnen gaan. We willen voorkomen dat beide meisjes dagelijks met hun karretje langs de weg staan.

Sabitha

het huis van Sabitha en haar moeder

Dit meisje heeft in het Saraswati weeshuis gewoond samen met haar moeder die daar als kok werkzaam was. Nadat haar moeder ontslagen werd, moest ook Sabitha het weeshuis verlaten. Moeder zet alles op alles om haar dochter te laten studeren, maar heeft helaas geen geld om de medicijnen en dokterskosten te betalen die Sabitha zo hard nodig heeft. Stichting Kinderen van de Wereld neemt deze kosten voor haar rekening.

Shyam en Sushma  Tamang ( en Ton)

Deze broer en zus moesten vanwege hun leeftijd in 2014 het Saraswati weeshuis verlaten. Volgens de Nepalese wet moeten kinderen die 18 jaar worden in principe op eigen benen gaan staan.   Shyam en Sushma studeren beiden nog en hebben daarnaast een kleine baan.

Zo af en toe ondersteunen we ze in hun studiekosten en dokterskosten. We hebben ook voor een laptop gezorgd.

Zowel Shyam als Sushma zijn nog steeds de grote broer en zus van de kinderen uit het Saraswati home. Ze geven bijles en Sushma moedert daarnaast ook over de meisjes.