Binita


Binita woonde in het Saraswati-home in Dharan samen met haar broer Ajtaraj. Nadat hij geadopteerd werd bleef zij daar alleen achter. Haar vertrek uit het weeshuis op 18 jarige leeftijd luidde een nieuwe periode van haar leven in. Zij werd opgevangen door haar oom en tante die diep in het oerwoud wonen op 13 uur rijden van Daharan. Samen leefden zij daar van wat de jungle te bieden heeft.

Toen wij dit tijdens onze reis in december 2015 vernamen, hebben we contact met haar gezocht omdat we wisten dat het haar grote droom was om verpleegster te worden. Na overleg met haar oom en tante is Binita enkele dagen daarna naar Dharan gekomen.

Ze arriveerde met een klein koffertje met een setje kleding en een paar boeken. Allereerst hebben we gezorgd voor onderdak in ons familyhome en haar voorzien van voldoende kleding en schoeisel. Later zijn we samen om de tafel gaan zitten om haar verder toekomst te bespreken.

Binita heeft inmiddels een computercursus voltooid. Ze blijkt een uitstekende studente te zijn, daarom heeft ze de opleiding gratis mogen volgen. Als tegenprestatie hiervoor geeft zij nu les aan nieuwe cursisten.

Daarnaast volgt zij de vooropleiding voor verpleegkundige. Als ze slaagt voor haar entreetoets kan ze in september starten met de driejarige opleiding voor verpleegkundige. De eerste twee jaar volgt zij dan lessen in Biratnagar, het laatste stagejaar zal zij voortzetten in Dharan.

Binita tijdens het overleg over haar toekomstplannen

Binita tijdens het overleg over haar toekomstplannen

We zijn erg trots op haar inzet in doorzettingsvermogen en hopen dat zij een voorbeeld zal zijn voor vele andere jonge vrouwen. Binita laat zien dat ook in Nepal een meisje haar toekomst in eigen hand kan nemen.