Dipendraschool


Deze school is gevestigd in de bergen bij Dharan, een van de armste gebieden van Nepal. Vanouds vindt hier veel kinderarbeid plaats. In deze regio hakken kinderen dagelijks vele uren gesteente tot keitjes en grind dat gebruikt wordt bij de aanleg van wegen. Stichting Kinderen van de Wereld is sinds 2006 betrokken bij deze school.
De Dipendraschool kende een voorzichtige start. Nu zijn er reeds 5 klaslokalen , we hopen binnenkort een zesde klaslokaal te kunnen bouwen.
Het water in dit gebied is sterk vervuild, daarom heeft onze stichting de afgelopen jaren geholpen bij het realiseren van een schoonwatervoorziening. Daarnaast hebben we ook onze bijdrage geleverd aan de bouw van een schoolkeuken en een schoolkantine.

Wij zorgen dat 150 kinderen elke dag een schoolontbijt en een warme maaltijd krijgen.  Bovendien krijgt elke leerling om het jaar 2 sets schoolkleding.

Voedsel- en kledingprogramma

De buitenkantine

De schoolkleding

De kosten van de maaltijden bedragen € 6.500,– per jaar. Ook voor het komende schooljaar is deze maaltijd voor alle kinderen gewaarborgd, mede dankzij de bijdrage van onze sponsoren, waaronder de Stichting Handmelken te Best.

De gratis maaltijden en schoolkleding, vormen voor veel ouders de doorslaggevende reden om hun kinderen naar school te sturen. De afgelopen tijd is het aantal leerlingen van de Dipendraschool dan ook fors toegenomen.

Medische controle

Dr. H. Plasmans onderzoekt kinderen

de school van binnen

In 2010 bracht dokter Plasmans samen met de voorzitter een werkbezoek aan de school. Hierbij werden alle kinderen medisch onderzocht.