Rehabilitation home maart 2012


Onlangs ontvingen wij het bericht dat de gehandicapte kinderen uit het Rehabilitation home moesten verhuizen naar een kleiner gebouw naast hun eerdere onderkomen. Beide panden behoren toe aan het lokale ziekenhuis.  Het grote pand gaat verbouwd worden tot een geboortekliniek. Het pand waar de kinderen inmiddels gehuisvest zijn is geschonken aan het bestuur van het Rehabiltation home.

Het huidige gebouw moet dringend opgeknapt worden. Er is geen keuken en er moeten ook nog aangepaste toilet- en doucheruimtes gebouwd worden. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 10.000,– Niet alleen de zij- en achterkant van het gebouw verkeren in zeer slechte staat, maar ook de binnenkant moet hoognodig opgeknapt worden. Op dit moment wordt nog op zeer primitieve wijze in de buitenlucht gekookt.

De tekening voor de bouw van de keuken is gereed. Ton Timmerman zal eind van deze maand het project bezoeken. Hij zal het bouwplan met het lokale bestuur en de architect bespreken en na goedkeuring wordt de bouw direct gestart.