Nieuwsbrief oktober 2023


In oktober van dit jaar hebben Ton en Jacqueline weer hun jaarlijkse bezoek gebracht aan onze projecten. Zoals altijd was het weerzien met de kinderen van het Saraswati home weer heel hartelijk. Elke dag stonden de kinderen al bij het hek klaar om hen op te wachten.

het ontvangstcomité

groot en klein knutselt gezellig mee

Ook de nieuwe kinderen voelden zich snel op hun gemak en deden vrolijk mee met alle knutselwerkjes en spelletjes. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om kleurrijke slingers te maken, die al die gezelligheid nog een extra feestelijk tintje gaven.

de slingers waren een mooie versiering voor de jongens- en de meisjeskamers.

Sapal, een jongetje dat nog niet zo lang in het weeshuis woont, was zo enthousiast bezig met zijn kleuterschaartje dat hij in een onbewaakt moment grote plukken uit zijn haren knipte.  Dat bleek een geluk bij een ongeluk, want toen de tondeuse nodig was om zijn kapsel te fatsoeneren, ontdekten we een ontsteking op zijn hoofdje.

onze knutselaar is zonder haartjes maar met medicijnen ook heel gelukkig

Ook deze keer heeft Ton zijn verjaardag gevierd met vier kinderen uit het weeshuis.

Deze keer waren Akriti, Aatma, Abyan en Dipesh de gelukkigen. Ook zij kregen een eigen taart en natuurlijk een mooi cadeau.

Ton kreeg veel zelfgeknutselde cadeaus

alle feestvierders samen…

Net als andere jaren kozen de kinderen voor een Dutch picknick om de vijf verjaardagen te vieren. Ze hebben weer heerlijk gesmuld van boterhammen met onze boerenkaas, tonijnsalade, Smac en de fruithagel die we meegebracht hadden uit het verre Nederland.

Iedereen smulde weer van onze jaarlijkse Dutch picknick

De laatste dag in het Saraswati home hebben we afgesloten met een groot momo-feest. Momo’s zijn feestelijke, maar heel bewerkelijke deeghapjes die traditioneel horen bij  bijzondere gebeurtenissen in Nepal. Dus werd er in de keuken hard gewerkt.

Ajay’s oplossing voor uienlucht

de kleintjes mogen eerst…

Een deel van de oudere kinderen sneed de groenten in kleine stukjes of raspte de uien. Ajay had daarbij zoveel last van tranende ogen, dat hij wegliep van de sterke uienlucht. Maar even later kwam hij vrolijk terug met een zak over zijn hoofd  om de klus verder te klaren. Alle inspanning bleek meer dan de moeite waard. Volgens de kinderen waren deze momo's de beste van heel Dharan, omdat ze met zoveel liefde gemaakt waren.

ze waren in een mum van tijd op...

Lekker!