Nieuwsbrief november 2022


Na twee jaar van onze afwezigheid vanwege corona, konden we eindelijk het weeshuis voor gehandicapten bezoeken. Na een gesprek met de directeur Bhim Rai, bleek dat matrassen en beddenplanken hard nodig waren. We hebben ze meteen besteld en na tien minuten werden ze al per tuktuk afgeleverd. Nóg sneller dan Bol!  De enige computer van het huis had het begeven, dus hebben we deze laten repareren. Een half uur later deed hij het weer, wat een snelle service!

De levering van matrassen en planken werd gevolgd door een matrassen- trampolinefeest…

Dit lieve vriendinnetje van Ton kon zich 3 jaar geleden nog alleen op haar billen voortbewegen. Tot onze grote verbazing kwam ze nu stralend op ons afgelopen. Dit allemaal door twee keer fysiotherapie per week, met dank aan het Bb care hospital in Dharan.

Kim, die deze keer met ons meereisde, geeft babymassage in Best. Zij heeft de Bb care kraamkliniek bezocht en daar aan de kraamverpleegsters lesgegeven in babymassage. De verpleegsters waren heel enthousiast over de oefeningen en bedankten haar hartelijk. Ze gaan de moeders instrueren hoe zij thuis hun baby kunnen masseren.

De ingang van de kraamkliniek

Kim ( tweede van links) geeft massageles aan een aantal verpleegkundigen.

Moeder met verpleegster

Ramesh was vanwege alle festivals bij zijn moeder met haar partner en zusje.. Dat gaf ons de gelegenheid om hem te bezoeken Alhoewel de levensomstandigheden van zijn familie niet rooskleurig is, gaat het met Ramesh veel beter dan enige jaren geleden toen we hem aantroffen vastgebonden met een touw aan de buitenmuur van het huisje. De vader van Ramesh is voor zijn geboorte omgekomen bij de aardbeving van 2015. De huidige partner van moeder is niet in staat om voor het gezin te zorgen. Ramesh is opgebloeid door de zorg van zijn pleegouders en het speciaal onderwijs dat hij krijgt.

Het huis van de moeder van Ramesh

Sta ik op de foto?

Ramesh met zijn zusje

Moeder in gesprek met Prakash

Wij zijn heel dankbaar dat Prakash nadat hij Ramesh enige jaren geleden vond, meteen in actie is gekomen. Hij heeft hem medisch laten onderzoeken en daarna een liefdevol onderkomen en passend onderwijs voor hem geregeld. Het zwaar verwaarloosde kind van toen dat de blik enkel naar binnen gericht hield, is nu in staat om de wereld toe te laten en zelfs te genieten…