Nieuwsbrief maart 2022


In maart wordt door alle Hindoes op de wereld traditioneel het HOLI festival gevierd, een combinatie van Nieuwjaar en een lentefeest, terwijl tegelijkertijd ook de overwinning van het goede over het kwade gevierd wordt.

Ook in het Dharan werd er gefeest en zoals het hoort bij HOLI hebben de kinderen  ter verhoging van de feestvreugde flink met gekleurd poeder rondgestrooid.

Er vonden nog meer feesten plaats, want deze maand trouwden zowel Sushma als Anita, twee meisjes die opgegroeid zijn in het Saraswati weeshuis.

Het is hartverwarmend hoe jongeren die het weeshuis verlaten contact blijven houden met hun 'broertjes' en 'zusjes' in het Saraswati -home. Het was dus niet verwonderlijk dat Sushma, de grote zus van iedereen, haar bruiloft nog eens overdeed met een groot feest voor alle kinderen.

Samen genieten ze met volle teugen van het huwelijksfeest van hun ‘grote zus”.

Vanwege de corona pandemie konden de jaarlijkse bezoeken aan onze projecten in Nepal geen doorgang vinden. Contacten moesten noodgedwongen beperkt blijven tot appen, mailen en Zoomen. Vandaar dat we de kinderen hebben verrast met een grote doos vol cadeautjes en lekkers uit Nederland. We verheugen ons er nu al op om iedereen in oktober van dit jaar eindelijk weer te kunnen ontmoeten.

Sudhir deelt cadeautjes uit en deelt kappersbenodigdheden uit aan de toekomstige kapper van het Saraswati weeshuis.