Nieuwsbrief juli 2023


In het Saraswati weeshuis zijn onlangs weer twee nieuwe kinderen opgenomen.

Het gaat hier om een broertje en een zusje. We hopen dat ze hier een mooie toekomst tegemoet gaan.

Thachung

Pasang

Ook de verjaardag van Kitty werd weer volop gevierd met een lekkere taart en een gezonde maaltijd.

de nieuwe Nepalese naam

lekker smullen

De Dipendra school heeft een nieuw jasje gekregen en oogt nu weer fris en mooi.

Vanwege de hitte moest de school tijdelijk haar deuren sluiten. Die periode is gebruikt om zowel de binnenkant als de buitenkant weer op te frissen.

Roshni, die een moeilijke jeugd had, heeft de helpende hand van Prakash aanvaard en woont nu met een aantal jonge dames bij een Amerikaans gezin in Kathmandu, waar zij vaardigheden leert om haar toekomst te verbeteren. Uiteraard waren en in het begin wat aanpassingsproblemen, maar intussen heeft ze Nepalese kookles gegeven en gelukkig ook al een vriendin gevonden. We wensen haar veel geluk.

Sabitha, wacht nu al meer dan vijf jaar op haar citizenship, omdat vader blijft weigeren dat voor haar aan te vragen. Eindelijk gloort er nu hoop aan de horizon, omdat onlangs een wet is aangenomen die ook een moeder het recht geeft om dat document aan te vragen. Zonder citizenship kan Sabitha niet officieel werken en het zal ook nog even duren eer de uitvoering van de wet van kracht is.  Om toch inkomsten te genereren is Sabitha samen met haar moeder een klein winkeltje begonnen. We hopen dat ook zij met hulp van Prakash straks in Kathmandu aan haar toekomst kan gaan werken.

het winkeltje

Sabitha en haar moeder Urmila

Puja woont al jaren in het weeshuis en is een gedreven slimme en creatieve meid.

Net als Binita wil ze graag verpleegkundige worden. Ze heeft ons gevraagd om haar toelatingsexamens te sponsoren en dit  bedrag van 20.000 rupies, ongeveer  € 140,-- hebben met plezier aan haar overgemaakt.

Een enthousiaste Puja

Met  Krishika, het meisje dat tijdens de coronaperiode door een ongeval haar beide armpjes verloor, gaat het inmiddels goed. Onlangs brachten zij en haar familie een bezoek aan Prakash. Vader is na een mislukte poging om werk te vinden in Saoedi - Arabië  weer terug bij zijn gezin. Krishika toont veel moed en doorzettingsvermogen om ook zonder armen iets van haar toekomst te maken..

Prakash zet zich nog steeds in om compensatie te verkrijgen van de elektriciteitsmaatschappij die de oorzaak vormt van dit ongeluk.

Krishika met haar zusje Karya

Prakash en de familie van Krishika