Nieuwsbrief augustus 2023


Na tweejaar zijn er weer nieuwe schoolkleren en schoenen uitgereikt aan de leerlingen van de Dipendra school. Zoals altijd leverde dat weer veel blije gezichtjes op.

Iedereen wacht netjes op zijn beurt…

en mag dan de nieuwe kleding en schoenen passen.

Op het eind van de middag mag iedereen met zijn pakketje nieuwe kleding naar huis.

Jammer genoeg moest de school al snel hierna weer sluiten vanwege de uitbraak van Dengue, de snelst verspreidende virusziekte ter wereld, die door tijgermuggen wordt overgebracht. Jaarlijks worden 400 miljoen mensen in tropische en sub-tropische gebieden hiermee besmet. Dit leidt tot griepachtige verschijnselen, die in het ergste geval kunnen leiden tot beschadigingen aan vitale organen, waardoor er jaarlijks ook vele mensen aan overlijden.

De boosdoener

Helaas bereikte ons het nieuws dat nu ook de oogziekte Conjuctivitus is uitgebroken, die vooral heel besmettelijk is voor kinderen.

Nadat de Dipendra school een nieuwe verflaag heeft gekregen is inmiddels ook gestart met de bouw van een computerlokaal.

start van de bouw.

Er heeft ons goed nieuws bereikt. Aan het eindeloos slepend verhaal van onze pogingen om het citizenship voor Sabitha  te bemachtigen is  nu het verlossend woord van de hoge rechter gekomen. Sabitha heeft nu eindelijk het recht om Nepalees staatsburger te worden.

Ze is in Dharan een winkeltje begonnen en vanwege de grote hitte was er een koelkast nodig. We hebben het geld ervoor overgemaakt en hopen dat ze meer kan verdienen om in het onderhoud van haar en haar moeder te voorzien.

Veel succes Sabitha!