Saraswati home oktober 2014


In oktober zijn Ton en Jacqueline weer naar Nepal gereisd. Deze keer werden zij vergezeld door Milou van Drunen, die onze projecten ook graag wilde bezoeken.In het Saraswati home werden we warm ontvangen. De kinderen waren blij met alle aandacht en ze genoten van het spelen en dansen met Milou.

 

Door een schenking van mevrouw Schats konden we een groot aantal loomspullen kopen. Zowel de jongens als de meisjes vonden het prachtig om armbandjes, sleutelhangers en kettingen te maken. Elke ochtend stonden ze ons bovenop de heuvel al op te wachten.

 

Een jaarlijks terugkerend evenement is de verjaardag van Ton. Met z’n allen hebben we de speelruimte versierd, gezorgd voor een mooie taart en heel veel mooie knutselwerkjes gemaakt. Zelfs een  verjaardagskroon ontbrak niet. Het werd een prachtig feest, we hebben gezongen, gedanst en heerlijk gegeten.

 

Tijdens de voorbereidingen voor de verjaardag kwamen we erachter dat er in het Saraswati home nog steeds geen koelkast aanwezig was. Ton is daarop meteen met meneer Purna, de secretaris van het home een koel-vrieskast gaan aanschaffen. Tijdens de Dutch picknick werd hij ingewijd.

De levering van de koelkast was een echte happening. De twee oudste jongens demonstreerden om de beurt aan de andere kinderen hoe hij werkte en wat je er allemaal mee kon doen. De deur is wel vijftig keer achterelkaar open en dichtgegaan. Er moesten natuurlijk ook ijsklontjes gemaakt worden. Ze hadden hiervoor alleen de groentenla gebruikt. De volgende ochtend was er dus even een probleem om van het grote blok ijs kleine klontjes te maken. We hebben maar uitgelegd welk bakje je kunt gebruiken om klontjes te maken die wel in een bekertje passen.

Al het derde jaar op een rij verzorgen wij een Nederlandse picknick, die deze keer gesponsord werd door de schoonouders van Milou. Dankzij hun gift konden wij zorgen voor echt wit casinobrood, tonijnsalade, gebakken kippenpootjes en natuurlijk kaas, hagelslag en pindakaas uit Nederland. De sandwiches waren haast niet aan te slepen. Gemiddeld aten de kinderen er wel een stuk of acht!!!
Voor het eerst hebben we dit jaar ook spaghetti met tomatensaus en worstjes geïntroduceerd. Ook een succesnummer! De bestelling voor het volgend jaar is alweer opgegeven, het wordt nu macaroni met tomatensaus en geraspte kaas. Onze koffers gaan nog zwaarder worden, met al die kilo’s kaas.

Het is leuk om te merken hoe de kinderen er naar uitzien om samen met ons deze simpele gerechten te maken en voor ons is het fantastisch om te ervaren hoe ze genieten.

 

We zijn deze keer ook met de kinderen van het Saraswati home gezellig wezen shoppen. Dat kun je wel aan twee vrouwen overlaten! Ton was blij dat hij intussen kon voetballen met de jongens. Alle kinderen kregen nieuwe schoenen, die ze deze keer zelf mochten uitkiezen, zodat ze er tijdens het festival mooi uit zouden zien. In samenspraak met de home moeder is er ook voor een aantal kinderen kleding en ondergoed aangeschaft.