Saraswati home oktober 2013


Op 10 oktober zijn Ton en Jacqueline naar Nepal gegaan. Deze keer werd het een reis met hindernissen vanwege de gevolgen van een tyfoon die enkele dagen eerder het land teisterde. Door hevige regenval bleken er slechts sporadisch binnenlandse vluchten mogelijk en ten gevolge van het noodweer waren in de omgeving van Dharan zelfs enkele wegen weggeslagen.

Na een reis van drie dagen was het fantastisch om vrienden en kinderen weer te zien.

Al de volgende dag was het meteen feest: in het Saraswati home werd de verjaardag van Ton groots gevierd. De kinderen hadden enorm hun best gedaan met het versieren van de feestzaal en er was een prachtige taart.

Ton kreeg veel mooie tekeningen en zelfgemaakte kaarten. Het feest werd afgesloten met een Dutch picknick, waarvoor zij hagelslag en pindakaas meegenomen hadden.

Het Saraswati home bleek dringend behoefte te hebben aan nieuwe kleding voor de jongens en meisjes.

De bedden blijken te kort voor sommige kinderen, daarom willen wij in samenwerking met Stichting Kinderhuis Nepal ook graag passende bedden aanschaffen.

Tijdens hun verblijf hebben Ton en Jacqueline al gezorgd voor schoenen voor alle kinderen en verder hebben zij het lokale bestuur een bedrag van € 400,–overhandigd dat gebruikt wordt voor een vakantie van vijf dagen, zodat de kinderen iets meer kunnen leren van hun eigen land en cultuur