Dipendraschool oktober 2020


Na de Nepalese lockdown van 10 maanden, waarbij ook de scholen gesloten zijn, heeft onze stichting voedselpakketten uitgedeeld aan de 126 gezinnen waarvan een of meerdere kinderen leerling zijn van de Dipendra school.

Voor er sprake was van corona, kregen alle leerlingen twee maal daags een schoolmaaltijd. Dit was voor veel ouders de doorslaggevende reden om hun kind naar school te sturen. De Dipendra school ligt namelijk in de armste wijk van Dharan, waar de gevolgen van de lockdown enorm zijn: Boeren zijn niet in staat om hun akkertjes te bewerken, kleine handelaars kunnen hun waren niet verkopen en ook de eenvoudige arbeiders zitten thuis zonder inkomen.

Onze voedselpakketten  waren dus meer dan welkom. De uitdeling vond enkele dagen voor Dashain plaats, een meerdaags religieus hindoe-feest ter ere van de moedergodin  Durga.

Elk gezin ontving 25 kg. zilvervliesrijst en 3kg. witte rijst evenals 5 liter olie, 3kg. linzen, 3kg. bonen en 1 kg. zout. Hierdoor kon er toch Dashain gevierd worden.